Bugun...



KARATAY, ULUSLARARASI 13. MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI


facebook-paylas
Tarih: 25-09-2023 00:27

 KARATAY, ULUSLARARASI 13. MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

KARATAY, ULUSLARARASI 13. MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN ŞAİRLER MEVLANA’NIN BAŞUCUNDA ŞİİR OKUDULAR

HASAN KILCA: KARATAY BELEDİYESİ OLARAK ECDADIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AHMET KÖSEOĞLU: ŞİİR ŞÖLENİ İLK KEZ ULUSLARARASI DÜZEYDE ŞİİR SEVERLERLE BULUŞTU

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği “Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni” programı gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen şairler Şiir Şöleni’nden önce Türbe içerisinde Mevlana’nın başucunda şiir okudular. Konyalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Mevlana Şiir Şöleninin artık Uluslararası bir boyut kazandığının altını çizerek şiirin Konya’ya çok yakıştığını söyledi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise; “Karatay Belediyesi olarak ecdadın emaneti kültür ve sanat adımlarını takip ederek, şairlerimizi, yazarlarımızı ve eserlerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak için gayret etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni gerçekleştirildi.

ŞAİRLER MEVLANA’NIN BAŞUCUNDA ŞİİR OKUDULAR

Konya’da artık gelenekselleşen ve bu yıl 13’üncüsü yapılan Mevlana Şiir Şöleni şiir sevdalılarını Konya’da buluşturdu. Türkiye’den Balkanlara, İran’dan Türk Cumhuriyetlerine kadar dünyanın dört bir yanından gelen şairler Mevlana’nın başucunda şiir okudular.

MEVLANA DERGÂHI GÜL BAHÇESİ, EŞSİZ BİR ŞİİR GECESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Mevlana Müzesi’ndeki programın ardından Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni, Mevlana Dergâhı Gül Bahçesi’nde devam etti.

Mevlana Dergahı Gül Bahçesi’nde düzenlenen programa; AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, 27.dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, şairler, yazarlar ile Konyalı sanatseverler katıldı.

MEVLANA ŞİİR ŞÖLENLERİ ARTIK ULUSLARARASI BOYUT KAZANDI

13. Mevlana Şiir Şöleni’nin açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Mevlana Şiir Şöleninin Uluslararası bir boyut kazandığının altını çizerek şiirin Konya’ya çok yakıştığını söyledi.

Ahmet Köseoğlu şunları aktardı; “Şiir Şölenimizin her gerçekleştirildiğinde ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Öncelikle kardeş coğrafyalardan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm şiir dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam Konya şairler sultanına koşup gelen şiir sevdalıları ile çok şenlikliydi. Gelenekselleşen Şiir Şölenimizi bu yıl Uluslararası bir boyuta taşıdık. Konya Şiir Şölenleri Konya eski belediye başkanlarından Halil Ürün Bey’in başkanlığı döneminde Yazarlar Birliğinde, arkasından yürüdüğümüz Mehmet Doğan’la birlikte 1992 yılında Türkçe Şiir Şöleninin Bursa ve Konya ayağını yaparak şiir şölenlerin yapılabileceğinin ilkini göstermiş olduk. Biz buradan yol aldık ve şiir şölenleri her yıl çeşitli adımlarla ama en çokta Mevlânâ ismi ile yapıldı. Şehir, şiir şehri olunca Konya’ya bu vazife çok yakıştı. Bu şiir şölenleri hep yapılmalı ve bu şiir şölenleri Konya’yla özdeşleşmeli. Bu vesileyle bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya, programımıza katılan şair ve yazarlarımız ile kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.”

KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYUP GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, 13. Mevlana Şiir Şöleni’ne destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya’nın ve adına şiir şöleni yapılan Hz. Mevlana’nın öneminden söz etti.

Başkan Hasan Kılca, şunları aktardı; “Türkiye Yazarlar Birliği ile 13.’sünü düzenlediğimiz bu güzel gecede çok güzel anlara şahitlik ediyoruz. Uluslararası düzeyde ilkini düzenlediğimiz programda Türkiye dışından da birçok şairimiz aramızda hepsine teşrifleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ‘Derinliklerinden inciler çıkaran şairin şiiri yüz deste ipekten daha iyidir’ diyen Mevlana Celaleddin Rumi’nin evrensel mesajları yüz yıllardır insanların kalplerinde ve zihinlerindedir. Onun sevgisi, hoş görüsü, birlik ve barış mesajları günümüzde daha çok anlam kazandı. Hz. Mevlana’nın şiirleri ise bu mesajları en güzel şekilde ifade eden, insanların ruhunu besleyen, düşündüren ve bir arayışa yön veren çok özel eserlerdir. ‘Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeyiniz, şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeyiz biz’ diyen Hz. Mevlana tüm gönül coğrafyamızı mayalamıştır. Bu güzel akşamda şölene katılan şairlerimiz, sanatseverlerimiz Mevlana’nın dili, dini, ırkı fark etmeksizin sevgi, hoşgörü ve barış mesajlarını tüm dünyayla paylaştılar. Karatay Belediyesi olarak şehrimizdeki kültür ve sanat etkinlerine büyük önem veriyoruz. Çünkü bu etkinliklerin insanımıza ve şehrimize değer kattığına inanıyoruz. İlimde, bilimde kültür ve sanatta öncü olmuş bir ecdadın mirasçısı olan bizler dün kazandığımız bu değerleri daha ileriye taşımak için hep birlikte hareket halindeyiz. Ecdadın emaneti olan kültür sanat adımlarını takip ederek eserlerimizi korumak ve gelecek nesillere taşımak için gayret ediyoruz. Bu anlayışıyla yüzyıllarca Anadolu toprakları üzerinde yaşamış ve nice eserler bırakmış ecdadımızın kıymetli eserlerini Mevlana Celaleddin Rumi’nin anısına düzenlediğimiz şölenle yüzbinlerce gönle taşımış oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, Hz. Mevlana’nın vuslatının 750’nci yıl dönümü dolayısıyla 2023’ün 'Mevlana Yılı' olarak kutlanıyor olması bizim için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur. Vuslatın 750’nci yıl dönümünde ‘Düşüncen gül ise sen gül bahçesisin’ diyen Hz. Mevlana’nın sözünü referans alarak 14 bin metrekarelik alanda 190 çeşidi ve 50 bini aşkın gülfidanıyla onun hatırasına ithafen Karatay'a kazandırdığımız bahçemizi 'Karatay Mevlana Gül Bahçesi' olarak isimlendirdik. Karatay Belediyesi olarak ecdadın emaneti kültür ve sanat adımlarını takip ederek; şairlerimizi, yazarlarımızı ve eserlerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak için gayret etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Mevlana Şiir Şölenlerine katılım sağlayan tüm şairlerimize, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemize ve şiir yürekli tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.”

MESNEVİ TÜRK EDEBİYATI İÇİN BİR MEKTEPTİR

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mevlana Şiir Şölenlerinin sürekliliğinin önemine dikkat çekti. Arıcan, Mevlana ve mesnevinin Türk edebiyatında bir mektep olduğunu belirtti.

Mevlana Şiir Şöleni’nin bu yıl Uluslararası bir şölene dönüştüğüne vurgu yapan Arıcan “Artık bir geleneğe dönüşen Mevlana Şiir Şöleni uluslararası bir şiir şölenine dönüşmüş durumdadır. Bunun için hem Konya Yazarlar Birliği Başkanımızı, hem Karatay Belediye Başkanımızı yürekten kutluyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği kültürümüzün, edebiyatımızın, düşünce dünyamızı sanat hayatımızın geleneğe dönüşmesini ve güçlü bir şekilde ilerlemesine gayret gösteriyor.  Türkçenin uluslararası şiir şöleni 30 yılı bulan ülkemizdeki uluslararası düzeydeki en geniş katılımlı, en uzun soluklu kültür faaliyeti diyebiliriz. Türk şiirinde şairler Mevlana’dan her zaman izler taşımışlardır. Mevlana’ya müracaat etmeyen, bahsetmeyen şairimiz hemen hemen yoktur. Mevlana ve mesnevi Türk edebiyatında bir okul, bir mekteptir. 25 yıldır mesnevi Türkiye Yazarlar Birliği’nin temel eser okumaları arasındadır. Alanının uzmanı hocalarımız her pazartesi saat 18:00’de Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi’nde mesnevi şeriften okumalar ve açıklamalar yapıyor. Biz bu temel metinleri okuyarak edebiyatımızın, kültürümüzün, fikriyatımızın zenginleşeceğini düşünüyoruz. Bu vesile ile 13. Mevlana Şiir Şöleninin hayırlara vesile olmasını diliyor, farklı gönül coğrafyalarımızdan gelen şairlerimize de şükranlarımı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

MEVLANA’NIN HUZURUNDA SÖZÜN EN GÜZEL HALİNİ DİNLEMEK MUTLULUK VERİCİ

Mevlana Şiir Şölenlerinin bugüne kadar gelmesinde emekleri bulunan isimlere teşekkür eden Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da Şölenin öneminden söz etti.

Abdüssettar Yarar şöyle devam etti; “Mevlana’nın huzurunda sözün en güzel halini dinlemek mutluluk verici. Pir’in huzuruna Mevlana Şiir Şöleni gerçekten çok güzel yakıştı. Allah ömrümüz olduğu sürece bu programa hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Konya’mızda 20.si gerçekleştirilen Mistik Müzik Festivalimizle bir araya gelmesi de yine güzel bir tevafuk oldu. Sözün en güzelinin şiir olarak aktaran değerli şairlerimize ve programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” 

ŞİİR YÜREKLERİN BİRBİRİYLE BULUŞMASIDIR

Konya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün Konya’nın güzel bir şölene ev sahipliği yaptığını söyleyerek programın başlangıcından sürekliliğini sağlayan herkese teşekkür etti.

Şiir yüreklerin buluşmasıdır diyen Halil Ürün, “Tüm şairlerimizi, şiir dostlarımızı ve coşkuyu yüreklerinde hisseden herkese teşekkür ediyorum. Ahmet Bey 1992 yılında güzel bir etkinliği başlattı. Şiir aslında yüreklerin birbiriyle akışı, birbiriyle buluşmasıdır. Bu güzel akşamda sanki Mevlana hazretleri, Sadrettin Konevi, Şemsi Tebrizi ve daha birçok şiirle, milli değerlerimizi güzelliklerimizi Anadolu misyonunu aktaran ne kadar sevdalı insan varsa ruhaniyetleriyle aramızda ve şiir şölenini izliyorlar. Bunun için Konya’mıza ne mutlu buna ev sahipliği yapıyor. Mevlana Hazretlerinin torunları burada ve bizlerde çok mutluyuz. Genç yetenekler işte bu etkinliklerde ortaya çıkar. Bu bakımdan Şiir Şölenini başlatan devam ettiren ve ona can veren kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi.

TÜRKÇE ŞİİR GELENEĞİ BU TOPRAKLARDA BAŞLADI

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan da programın hayata geçmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti. Mehmet Doğan; Hz. Mevlana’nın Türkçe şiir geleneğinin öncüsü olduğunu söyledi.

 Mehmet Doğan konuşmasının devamında şunlara yer verdi; “Kubbe-i Hadra’nın gölgesindeyiz. Şiir Şöleni’nin 1992’de besmelesi çekilmiş Halil Ürün Bey’in başkanlığı sırasında ondan sonra da orada bazı aksamalar kesintiler olmasına rağmen bugüne kadar gelmiştir. Şunu belirteyim ki kültür gelenek ve kültür de bir gelenek oluşturamazsınız yaptığınız işler çok kısa sürede kaybolur gider. Eğer bir gelenek kurabilmişseniz bu gelenek sürdürülebilir bir gelenekse yıllar boyunca devam eder ve gelecek yüzyıllara aktarılır. Bugün Türkiye’deki Türkçe şiir geleneği bu topraklarda başlamıştır diyebiliriz. Mevlana bizim burada ortaya çıkan Türkçe edebiyatımızın zemini meydana getiren eserler yapmıştır. Mesnevi kendisinden sonraki Türk edebiyatının ve Türkçe yazan şairlerin temel metnidir. Biz 8 asır sonra Mevlana’yı Yunus Emre’yi ve onun izinden giden bugüne kadar gelen şairlerimizi şiirimizi selamlıyoruz. Bu duygularla buraya gelen tüm şiir dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ KONYA’YA ÇOK YAKIŞTI

Mevlana Şiir Şölenleri’nin bugüne kadar gelmesine katkı sağlayan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ile Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan; Şiir Şöleni’nin Konya’ya çok yakıştığını kaydetti.

Mehmet Baykan; “Biz bir ömür spor adamı olarak bilindik ama ben de şiir sever hatta bir şeyler karalamaya çalışan biriyim. Kubbe-i hadranın gölgesinde güzel bir akşam yaşıyoruz. Konya şiir gibi bir şehirdir. Böylesine güzel bir şehre de böyle güzel bir etkinlik yakışırdı. Mevlana Şiir Şölenleri’nin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemize, yazarlarımıza, şairlerimize ve etkinliğe destek veren Karatay Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni’ne katılan şairler, birbirinden kıymetli eserlerini Konya ve Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle paylaşma imkânı buldu. Öte yandan şairlerin okudukları şiirlerden oluşan kitaplar da, programa katılanlara günün anısı olarak hediye edildi.




Bu haber 193 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Fenerbahçe 17 14 1 2 44 14 44 +30
2 Galatasaray 17 14 1 2 32 9 44 +23
3 Trabzonspor 17 9 5 3 31 20 30 +11
4 Kayserispor 17 8 4 5 24 20 29 +4
5 Beşiktaş 17 9 6 2 25 23 29 +2
6 Adana Demirspor 17 7 4 6 31 22 27 +9
7 Çaykur Rizespor 17 7 5 5 22 23 26 -1
8 Antalyaspor 17 6 5 6 23 19 24 +4
9 Kasımpaşa 17 6 6 5 29 33 23 -4
10 Sivasspor 17 5 6 6 20 27 21 -7
11 MKE Ankaragücü 17 4 5 8 22 22 20 0
12 Alanyaspor 17 5 7 5 18 25 20 -7
13 Hatayspor 17 4 6 7 25 24 19 +1
14 Başakşehir FK 17 5 8 4 19 22 19 -3
15 Gaziantep FK 17 6 10 1 20 27 19 -7
16 Konyaspor 17 4 7 6 18 22 18 -4
17 Fatih Karagümrük 17 4 8 5 18 18 17 0
18 Samsunspor 17 4 10 3 19 29 15 -10
19 Pendikspor 17 3 9 5 18 39 14 -21
20 İstanbulspor 17 2 13 2 11 31 5 -20
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 17 14 3 0 46 15 42 +31
2 Kocaelispor 17 10 4 3 29 20 33 +9
3 Göztepe 17 10 5 2 26 12 32 +14
4 Sakaryaspor 17 9 3 5 28 18 32 +10
5 Bandırmaspor 17 8 4 5 23 15 29 +8
6 Bodrumspor 17 8 4 5 23 13 29 +10
7 Çorum FK 17 8 6 3 30 18 27 +12
8 Gençlerbirliği 17 7 4 6 19 19 27 0
9 Ümraniyespor 17 6 7 4 19 21 22 -2
10 Boluspor 17 6 7 4 13 19 22 -6
11 Manisa FK 17 4 6 7 20 18 19 +2
12 Erzurumspor FK 17 4 6 7 17 20 19 -3
13 Keçiörengücü 17 5 8 4 15 22 19 -7
14 Adanaspor 17 6 10 1 16 25 19 -9
15 Şanlıurfaspor 17 3 7 7 11 23 16 -12
16 Tuzlaspor 17 4 9 4 16 29 16 -13
17 Giresunspor 17 2 12 3 11 29 9 -18
18 Altay 17 3 12 2 10 36 8 -26
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 18 14 3 1 37 11 43 +26
2 1461 Trabzon FK 18 11 2 5 35 13 38 +22
3 Bucaspor 1928 17 9 1 7 23 9 34 +14
4 Ankaraspor 18 9 2 7 24 14 34 +10
5 Van Spor FK 18 10 4 4 26 21 34 +5
6 Yeni Mersin İdman Yurdu 18 9 3 6 26 14 33 +12
7 Hes İlaç Afyonspor 18 7 5 6 13 12 27 +1
8 Diyarbekir Spor 18 7 6 5 16 15 26 +1
9 Ankara Demirspor 18 8 8 2 23 24 26 -1
10 Nazilli Belediyespor 18 8 8 2 25 30 26 -5
11 Karacabey Belediye Spor 18 5 7 6 15 15 21 0
12 Beyoğlu Yeniçarşıspor 18 5 10 3 16 22 18 -6
13 Kırklarelispor 18 4 8 6 13 25 18 -12
14 Altınordu 18 3 8 7 19 19 16 0
15 Serik Belediyespor 18 3 9 6 8 18 15 -10
16 Kırşehir Futbol SK 18 4 11 3 16 32 15 -16
17 Bursaspor 18 3 10 5 13 32 14 -19
18 Zonguldak Kömürspor 17 3 8 6 16 23 12 -7
19 Adıyaman FK 18 3 12 3 13 28 12 -15
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 14 11 1 2 29 7 35 +22
2 Aliağa Futbol A.Ş. 14 10 0 4 25 6 34 +19
3 İnegöl Kafkas GK 14 7 4 3 16 14 24 +2
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 14 6 3 5 13 9 23 +4
5 Edirnespor 14 6 5 3 22 14 21 +8
6 52 Orduspor FK 14 5 4 5 14 12 20 +2
7 Kırıkkalegücü FK 14 5 5 4 10 11 19 -1
8 Mardin 1969 Spor 14 5 6 3 16 14 18 +2
9 Artvin Hopaspor 14 4 5 5 14 12 17 +2
10 K.Çekmece Sinopspor 14 4 5 5 15 15 17 0
11 Talasgücü Belediyespor 14 5 8 1 17 22 16 -5
12 Karabük İdmanyurdu Spor 14 4 7 3 11 23 15 -12
13 Gümüşhanespor 14 2 5 7 9 21 13 -12
14 Malatya Arguvanspor 14 2 9 3 8 17 9 -9
15 Tarsus İdman Yurdu 14 1 10 3 9 31 6 -22
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 05/01/2024 Gaziantep FK vs Pendikspor
 05/01/2024 Antalyaspor vs Alanyaspor
 05/01/2024 Beşiktaş vs Kasımpaşa
 06/01/2024 Çaykur Rizespor vs Hatayspor
 06/01/2024 Başakşehir FK vs Adana Demirspor
 06/01/2024 MKE Ankaragücü vs Trabzonspor
 06/01/2024 Samsunspor vs Fatih Karagümrük
 07/01/2024 Kayserispor vs Sivasspor
 07/01/2024 İstanbulspor vs Fenerbahçe
 07/01/2024 Galatasaray vs Konyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 12/01/2024 Sakaryaspor vs Göztepe
 13/01/2024 Bandırmaspor vs Erzurumspor FK
 13/01/2024 Bodrum FK vs Giresunspor
 13/01/2024 Adanaspor vs Boluspor
 13/01/2024 Eyüpspor vs Keçiörengücü
 14/01/2024 Manisa FK vs Kocaelispor
 14/01/2024 Çorum FK vs Tuzlaspor
 14/01/2024 Ümraniyespor vs Gençlerbirliği
 15/01/2024 Altay vs Şanlıurfaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/12/2023 Zonguldak Kömürspor vs Bucaspor 1928
 13/01/2024 1461 Trabzon FK vs Kırklarelispor
 14/01/2024 Ankaraspor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 14/01/2024 Diyarbekir Spor vs Adıyaman FK
 14/01/2024 Esenler Erokspor vs Kırşehir Futbol SK
 14/01/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Serik Belediyespor
 14/01/2024 Karacabey Belediye Spor vs Ankara Demirspor
 14/01/2024 Nazilli Belediyespor vs Altınordu
 14/01/2024 Van Spor FK vs Bucaspor 1928
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/01/2024 İnegöl Kafkas GK vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/01/2024 Edirnespor vs Gümüşhanespor
 21/01/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Mardin 1969 Spor
 21/01/2024 K.Çekmece Sinopspor vs Artvin Hopaspor
 21/01/2024 Kepezspor FAŞ vs Aliağa Futbol A.Ş.
 21/01/2024 Talasgücü Belediyespor vs Tarsus İdman Yurdu
 21/01/2024 52 Orduspor FK vs Malatya Arguvanspor
resmi ilanlar
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI